AVLSVEILEDNINGEN

Alt om avl og genetikk. Behandling av rottemor med barn. Diskusjoner om varianter, farger og tegninger.

Moderator: Moderatorer

Post Reply
Melody
Alfatryne
Posts: 1942
Joined: 13 Feb 2004, 23:19
Location: Sør-Trøndelag

Post by Melody »

Avlsveiledningen har endret adresse!
http://tamrotter.com/avl_oppdrett/veiledning.php
Meloen og Dropjes rottedagbok
Superratz

Julie Erlandsen

Post by Julie Erlandsen »

Hei! Jeg uttrykte meg kanskje ikke klart nok, men jeg spør ikke for meg selv. Jeg har mine ting jeg går etter for å vurdere om ei rotte er egnet for avl. Men jeg ville bare videreformidle at jeg i løpet av kort tid har fått spørsmål om de samme tingene fra 3 forskjellige mennesker i alderen 12-15 år. Alle hadde sett avlsveiledningen på forhånd, og det var jo flott!!
Jeg kan selv forklare disse hva jeg synes de skal gjøre, i dette tilfellet ikke gjøre med rottene sine, men hva om det sitter mange unge i den aldersgruppen og ikke forstår om deres rotte er aggressiv eller dominant?
Rotta skal ikke være aggressiv mot mennesker eller andre rotter. Nei, det skal den ikke, men hva skal vi tolerere, hvor går grensen for hva som er greit.
Jeg har ikke problemer med det, men jeg ser at mange har det. Derfor mitt spørsmål om avlsveiledningen kanskje burde være noe mer konkret på dette punktet. Mvh Julie

Heidi
Gammelrotte
Posts: 4458
Joined: 13 Feb 2004, 13:46
Location: Oslo
Contact:

Post by Heidi »

Skriv gjerne et forslag! ;)

Julie Erlandsen

Post by Julie Erlandsen »

Hei igjen
Vet ikke helt om jeg er den rette til å skrive et slikt forslag...men takk, jeg skal tenke på det. Så får vi se om det kan komme noe konkret ut av det.
Må bare si at det ikke er min mening å kritisere avlsveiledningen. Den synes jeg er riktig god! Men det må jo ha vært veldig vanskelig å utarbeide en avlsveiledning som skal kunne være nettopp en veiledning for folk med alle typer ståsted.
mvh Julie

Nemi

fryktelig sent svar men...

Post by Nemi »

hva med å IKKE avle på rotter en er i tvil om er agressiv eller dominant? altså, klarer en ikke å skille de to tingene er det kanskje best å la være? bare en liten tanke.... fra meg som overhodet ikke skjønner hvorfor alle på liv og død MÅ ha unger på dyra sine!

Julie Erlandsen
Stjeler søppel
Posts: 739
Joined: 13 Apr 2005, 12:49
Contact:

Post by Julie Erlandsen »

Hei!
Man kan ikke være uenig i at det er en grei regel om man ikke setter dyr i avl om man er det minste usiker på om det er lurt.
Det er bare det at det er så ufattelig mange mennesker som ikke tenker så alvorlig på det. Tror ikke de ser dyra sine godt nok, jeg.
Mange mennesker har rett og slett ikke peiling, og de trenger at vi er helt helt klare på hva som er forskjellen på et dominant dyr og hva som er et agresssivt dyr.
En annen side av saken er jo også at et godt avlsdyr KAN gå tapt fordi eieren ikke vet nok også. (dessverre mindre sannsynlig ennat det fødes rotteunger som vi ikke gleder oss over at blir født)
Når det gjelder dette med å skrive et forslag til noe som skulle stå i avlsveiledningen om dette så tror jeg ikke jeg er den rette personen. Jeg klarer bare ikke å fatte meg i korthet.:)
mvh Julie

Larm
Gammelrotte
Posts: 4127
Joined: 16 Jun 2008, 21:14
Location: Bergen
Contact:

Post by Larm »

Jeg har laget en link fra min hjemmeside til ntf`s avlsveiledning. Håper dette er greit. Dersom dere ikke ønsker dette, kan jeg fjerne den igjen. Den ligger under avlsveiledning på hjemmesiden min: http://www.123hjemmeside.no/Larm/19656449
Lisbeth
Rigel, Miro, Chino, Lillegutt, Ludvig, Sølvgutten og Dumbus
Chara, Mumrik, SilkeGnafs, Venus, MiniRult, Batgirl, Bambi, Sharma, Lillefot, Blaze, Aurora, Lille Prikk, Pippi og Ronja
http://www.rattus.no" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mystic.no" onclick="window.open(this.href);return false;

utmeldt

Re: AVLSVEILEDNINGEN

Post by utmeldt »

Her er linken til Norsk Tamrotteforenings avlsveiledning:
http://tamrotter.com/?page_id=118

Alle medlemmer i NTF oppfordres til å lese veiledningen nøye før avl planlegges.

Post Reply