Epler: Ceecii E-kull

Oppfølging av rottekull, ein tråd per kull.
Post Reply
Hoyst_87
varamedlem
Posts: 1308
Joined: 20 Jan 2006, 17:58
Kjønn: Kvinne
Location: Oslo
Contact:

Epler: Ceecii E-kull

Post by Hoyst_87 »

Louisa x Simply Rats Trøbbel
(xx.05.2017 x 05.02.2017)

Dato for sammensetting av rotter: 08.02.2018
Innavlskoff.: Ukjent
FØDT 02.03.2018
8 overlevende av 8 født.

Hunnrotta:
Navn: Louisa
Variant fenotype: Albino/PEW
Variant genotype: ****cc
Fødselsdato : mai 2017
Eier: Marit Kvitberg
Opprinnelse: Ukjent
Er rotten importert? Nei
Hvis ja, dokumentasjon: (legg ved link til eller bilde av scannede eller fotograferte dokumenter, importtillatelse, helseattest o.l)
Hvor lenge rotta har vært hos eier: Fra oktober 2017
Sykdom: Ingen
Vekt ved parring: 280 gram
Temperament: Louisa er en morsom jente med sterke meninger. Hun elsker å utforske og er meget atletisk. Veldig sosial og nysgjerrig på mennesker, kommer gjerne løpende så fort man er ved buret. Bestemt i intro, men aksepterer nykommere.
Stamtavle: Nei
Tidligere kull: Ja. Hos forrige eier.
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Ukjent stamme og opprinnelse.

Karantenespørsmål: Siste kontakt 08.02.2018 da hun kom til hannrotta i Oslo for parring og oppstalling.


Hannrotta:
Navn: Simply Rats Trøbbel
Variant fenotype: Dumbo harleybærer capped blazed topaz
Variant genotype: *ah(es)h(n)rrduduHAha
Fødselsdato : 07.12.2015
Eier: Astrid Joensen
Opprinnelse: Nederland
Er rotten importert? Ja
Hvis ja, dokumentasjon: Grunnet importreglene p.t. foreligger ikke slik dokumentasjon.
Hvor lenge rotta har vært hos eier: Siden april 2017.
Sykdom: Har vært lett snufsete en gang, når alle de andre i flokken også hadde en runde. Ble frisk av seg selv. Vekt ved parring: 465 gram
Temperament: En kjempesøt, mild og god gutt, nysgjerrig og utforskende, glad i kos, og i å vaske fingre. God i intro med både eldre og yngre rotter. Går godt overens med alle.
Stamtavle: Ja (se over)
Tidligere kull: Nei
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Lav vekt. Obs; harleybærer

Karantenespørsmål:
Sist kontakt med nye eller andres rotter: Desember 2017 da Castor fra Canada-kullet flyttet inn.
Sist behandlet med lus/midd midler og hvilke:


Forventinger til
Farge: Black, muligheter for agouti
Tegning: Berkshire og hooded med notched og mulig blazed
Ører: Toppøret
pels: Glattpelset, muligheter for harleybærer
Annet: Muligheter for overraskelser

Begrunnelse for parring: Louisa er veldig aktiv, Trøbbel er en veldig rolig og sindig gutt. Louisa sitt frempå gemytt vil veie opp der hvor Trøbbel er litt mer forsiktig. Louisa bringer inn andre linjer i oppdrettet vårt, og kombinert med Trøbbel vil dette gi gode muligheter for videre kombinasjoner. Begge er trivelige rotter som gir mye glede i hverdagen.
Astrid - med Martin, Lundii & Chiara (etnahunder), Cin (saluki), og rottene Kaos, Trøbbel, Castor, Lusk, Basse og Cactus. <3

Hoyst_87
varamedlem
Posts: 1308
Joined: 20 Jan 2006, 17:58
Kjønn: Kvinne
Location: Oslo
Contact:

Re: Epler: Ceecii E-kull

Post by Hoyst_87 »

6mnds rapport:
IMG_20180829_215701137.jpg
Navn: Ceecii's Cactus

Vekt: 483 gram

Helse: God. Hatt lus en gang som kom med ny rotte, ble behandlet med Stronghold.

Adferd mot rotter: Myk og snill! En rolig gutt som ikke gjør så mye utav seg i flokken generelt, men leker mye med Basse og Remis.

Adferd mot mennesker: Trygg og fin. Lett håndterbar, om enn ikke interessert i å holdes fast. Sitter gjerne på skulderen etter eget initiativ, men ikke hvis han blir plassert der. Egenrådig, og snill!

Annet: Utforskende og generelt fint gemytt.
Astrid - med Martin, Lundii & Chiara (etnahunder), Cin (saluki), og rottene Kaos, Trøbbel, Castor, Lusk, Basse og Cactus. <3

Vimsy
Alfatryne
Posts: 1366
Joined: 20 Jan 2015, 14:08
Kjønn: Kvinne
Contact:

Re: Epler: Ceecii E-kull

Post by Vimsy »

Navn: Ceecii's Linnea
Vekt: 320 gram
Helse: Frisk og rask!

Adferd mot rotter: God og snill. Strålende i intro med småttiser på 6 uker. Hun er en litt forsiktig jente, og dermed også veldig nøytral i flokken sin.

Adferd mot mennesker: Håndterbar, oppsøkende, god og fin. Henger som pudding i hendene. Liker godt å leke med oss. Hun henger alltid i burdøra og vil være med ut.

Annet: En veldig god og nøytral rotte. Fint aktivitetsnivå og herlig gemytt.


Navn: Ceecii's Cellini
Vekt: 290 gram
Helse: Har litt porfyrin i øynene i blant, og har også en haleknekk. Sprek og kvikk og tilsynelatende ingen helsehindringer.

Adferd mot rotter: Hopper på alt og alle i buret i håp om å få lekt. Hender de andre synes hun er litt mye, men dette tar hun seg ikke nær av og fortsetter med sitt. Intro med 6 uker gamle bebier har ikke vært noe problem.

Adferd mot mennesker: Cellini er veldig glad i lek, fart og spenning. Har forsøkt å lære henne noen triks, men dette har hun ikke ro i rumpa til. Som sin søster Linnea henger også Cellini i burdøra og vil ut og undersøke verden. Veldig glad i mennesker og oppsøker oss så ofte hun kan.

Annet: En rotte som er høyt og lavt og som bringer mye glede :)


Navn: Ceecii's Vista Bella
Vekt: 265g
Helse: Har kronisk luftveis plager (lette forkjølelsessymptomer). Har blitt noe bedre og virker stabil. Ingen andre plager.

Adferd mot rotter: Er litt beskjeden og holder seg i bakgrunnen. Styrer mest for seg selv, men er begynt å sove mer sammen med de andre rottene. Under intro var hun rolig og underdanig. Hun fikk dessverre en litt tøff start, siden hun snøftet litt når hun pustet, tok mine eldre rotter det som aggressiv adferd. Men nå er de en harmonisk flokk.

Adferd mot mennesker: Er veldig glade i mennesker. Står klar hver morgen med burdøren og kan ikke vente med å få oppmerksomhet. Har ikke tålmodighet til alt for mye kos. Men vil gjerne være sammen med oss og følge med på hva vi gjør. yndlingsplassen hennes er på matfars brystkasse.

Annet: Hun får dessverre lett stress mage, både på nye og litt kjente plasser. ( søsteren har det ikke slik)

Hun er et sjarmtroll uten like. Alt skal smakes på, så ingen ting er trygge. Synes hun skjorter eller tepper ligger feil skal hun rette på det, noe som ofte ender opp med ekstra lufte hull for oss.

Alt skal utforskes og blir vi skitten vasker vi oss i vannglassene. Hun er til tider et skikkelig mat vrak og får hun ferten noe godt gir hun seg ikke. Hun er veldig glad i å sanke og stikker av med alt hun kan få tak i : mat, papir, neglefiler osv.

En fantastisk liten rotte med mye personlighet.


Navn: Ceecii's Rosenstrips
Vekt: 242g
Helse: Godt. Ingen sykdom

Adferd mot rotter: En snill og godt rotte, Som er overdrevet sosial. Noe som ble veldig overveldende for mine eldre usosiale rotter.

Hun skulle over, under og rundt dem. Henge sammen med dem uansett hva dem gjorde, spesielt den mest sure til matmors store frustrasjon. Hun er blitt noe bedre, men har fortsatt en tendens til ikke bry seg så mye om hva de andre mener.

Adferd mot mennesker: Glade i mennesker og elsker oppmerksomhet, men det må være på hennes premisser. Tid til å kose har hun ikke men leke det er en annen sak. Står nesten alltid klar med burdøren for å få med seg om det skjer noe. Til å med om hun sover og vi kommer nært er hun der for å hilser på og sjekke at hun ikke går glipp av noe spennende. Hun mener vi mennesker er supre klatrestativ.

Annet: Til daglig kalles hun nova, som i chevy nova. Full fart og stormene jubel hele tiden. Er et hvit lyn som er overalt til en vær tid på jakt etter noe spennende å gjøre. En fantastisk liten rotte med mye personlighet.
---- Ceecii Rotteri ---- Besøk gjerne vår FB-side https://www.facebook.com/CeeciiRattery/

Vimsy
Alfatryne
Posts: 1366
Joined: 20 Jan 2015, 14:08
Kjønn: Kvinne
Contact:

Re: Epler: Ceecii E-kull

Post by Vimsy »

Navn: Ceecii's Prins
Vekt: 493 gram
Helse: Frisk!

Adferd: Prins er nysgjerrig og aktiv. Han er litt skvetten og ikke alltid like glad i å bli håndtert, men trives veldig godt når han får krype inn i genseren.


Navn: Ceecii's Torstein
Vekt: 518 gram
Helse: Frisk!

Adferd: Torstein er litt roligere enn broren (Prins), og ikke så skvetten. Han er veldig kosete, og liker både å bli holdt og å krype inn i genseren. Han har bitt ordentlig en gang, men det kan hende det var fordi han ble holdt litt for hardt.
---- Ceecii Rotteri ---- Besøk gjerne vår FB-side https://www.facebook.com/CeeciiRattery/

Post Reply