Rotteskogen kull B – Star wars kull

Oppfølging av rottekull, ein tråd per kull.
Ingerid Øksnevad
varamedlem
Posts: 1026
Joined: 05 Jun 2013, 09:37

Re: Rotteskogen kull B – Star wars kull

Post by Ingerid Øksnevad »

Verdens vaktreste rottekull har blitt over 2 år gamle. 7 av 14 babyer fikk oppleve å bli over 2 år. Siden 2-årsdagen 14. desember har to stykker forlatt oss, så nå er det dessverre bare 5 igjen. Kjenner på at det ikke er fullt så hyggelig med oppdatering nå som når de var 6, 12 og 18 måneder, men kos å høre at de 5 som er igjen virker sterke og friske.

Jente 2: Shmi
Vekt: 475 g.
Helse: Ingen ting, ikke symptomer på noe som helst. Fortsatt energisk og sterk.
Adferd mot rotter. Fin i siste babyintro. Er nå helt nøytral i flokken.
Adferd mot mennesker: Finner seg fortsatt i alt – blir bare mer og mer kosete.
Annet: Fortsatt den vakreste 

Jente 3: James Leia Bond
Avlivet 271216 pga luftveisinfeksjon.

Jente 4: Winter
Avlivet 070916, hadde svulst, og nedsatt almenntilstand.

Jente 5: Padme,
Avlivet 020416 pga antatt lungebetennelse :’(

Jente 6: Luminara
Vekt: 630 gram
Helse: Ikke vært syk på et år. Tidvis poryfyn fra øyne. Snakket med dyrlege om det.
Adferd mot mennesker: Alltid kontaktsøkende når hun er i buret. Kommer løpende over sofa når vi signaliserer at det er noe "godt". Liker ikke å ligge rolig på fanget. Får mye menneskeoppmerksomhet nå da hun er blitt alene og vi har fri.
Adferd mot rotter: Snill, sov og hvilte alltid tett sammen med Pippi som døde 28. Desember. Er alene nå. Søker mye rundt i buret.

Gutt 1: Anakin Skywalker
Avlivet 010916. Ble funnet kravlende rundt i bunnen av buret. Klarte ikke å sette bena under seg 

Gutt 2: Ikrit:
Avlivet 28. juli pga en kreftkul

Gutt nr: 3 Navn: Chewbacca
Vekt: 750 g
Helse: Frisk og fin, men mindre aktiv enn han var før
Adferd mot rotter: Snill og rolig
Adferd mot mennesker: Kontaktsøkende, snill og god som et lam
Annet: Han er en herlig liten tott Har blitt litt mer lat siden sist, men det hører vel med alderen

Gutt 4: Thalo Terrix
Ble funnet død i buret 281216. Dødsårsak usikker, ble funnet død sammen med 3 andre i buret. 4 av 6 var døde uten synlig årsak :’(

Gutt 5: Yoda
Yoda Vekt: Helse: Helt frisk. Adferd mot rotter: Veldig grei om dagen, kan krangle litt en sjelden gang i blandt. Adferd mot mennesker: Veldig snill, og er kjempetolmodig med barn. Annet: Han er en aktiv, slank og godt bygd rotte.

Gutt nr: 6 Obi-Wan
Avlivet 11.11.16 pga svulst + abscess

Gutt 7: 3-CPO
Avlivet nov ’16 pga hypofysesvulst eller slag

Gutt 8: Kasan
Vekt: 670 gram.
Helse: Kasan har god helse til tross for litt utfordringer med beinet, har noe ulyder fra luftveiene men ikke noe som krever medisin. Han begynner å bli litt halt pga artrose i det bakbeinet som han har en gammel skade i. Røntget han hos Tonje og vi fant ut at han har hatt et brudd i ankelen mest sannsynlig da han var en liten rosa reke. Dette har da grodd feil sammen og gitt han belastningsskader. Men han har klart seg supert og er fortsatt ganske mobil. Men ser han begynner å slite med å hoppe og klatre men han klarer det. Har tilrettelagt litt så han ikke må klatre og hoppe mye og bruker fleece så han ikke får unødvendig belastning under foten. Han ser ikke ut til å ha mye smerter. Men vil høre med Tonje om han bør få metacam daglig da han har begynt å halte mer. Han får ikke hver dag men i perioder.
Adferd mot rotter: Kasan er greiere nå enn han var i sine yngre dager. Men han er egentlig ikke så tøff som han tror. Han har vært veldig snill med bebiser. Var kun Daario han var litt ugrei med men da var han litt hormonell. John, smørbukk og de 2 nye gutta har han ikke brydd seg noe om
Adferd mot mennesker: Han er kjempe god med mennesker. Slikker fingre og er ganske kosete når han vil kose. Elsker å bli snakka til. Da ligger han og popper øyne og gnisser tenner. Han er vel en av de mest lekne av gamlingene jeg har. Veldig søt og god gutt.

Post Reply