Overvekt

Moderator: Moderatorer

Locked
Styret
Sofaspiser
Posts: 177
Joined: 02 Nov 2011, 10:14
Kjønn: Ikke oppgitt

Overvekt

Post by Styret »

Overvekt;
enkelte rotter kan vise en voldsom interesse for mat, og spesielt kastrater har lett for å legge på seg. De utgjør et problem i en flokk med normalstore rotter, der det ikke alltid er lett å vite hvordan man skal håndtere saken; bo sulten alene i et bur, eller spise opp andres mat hos dem. De er en utfordring og det er ikke bestandig skinnkåpen krymper i prosessen, så det er lurt å ta tak i problemet før det blir uovervinnerlig.

Image

Styret
Sofaspiser
Posts: 177
Joined: 02 Nov 2011, 10:14
Kjønn: Ikke oppgitt

Re: Overvekt

Post by Styret »

Eksempel innsendt av medlem

"Her er et bilde av Stripen. Hun ble svært overvektig og spiste hele tiden, og til slutt ble hun godt over 600g. Det ble tatt blodprøve av henne og hun hadde normale verdier, ingen sukkersyke eller andre avvik.
Hun ble avlivet da hun plutselig en dag ikke klarte å stå på bena. Sansynligvis har hun hatt en svulst på hjernen som gjorde henne helt besatt av å spise. En gang hun ikke fikk tak i maten fordi den lå under en vinkartong som Kosegutten bodde i, ble hun helt krakilsk. Med en gang esken ble flyttet og hun fikk tak i maten ble hun rolig igjen. Grunnen til at vi mistenker svulst er fordi søsteren hennes Skeivus døde av en svulst som sprakk i lungen."


Image

Locked