Rotteskogens G-kull - Pokémon kull

Oppfølging av rottekull, ein tråd per kull.
Post Reply
Ingerid Øksnevad
River avispapir
Posts: 886
Joined: 05 Jun 2013, 09:37

Rotteskogens G-kull - Pokémon kull

Post by Ingerid Øksnevad »

11.01.17 Fødte Sopp 10 små pokémons

Mamma Sopp og alle Pokémonbabyene 5 uker gamle.
Image

Mamma:
Image
Navn: Domino’ Sopp, Skogens vekster
Fenotype: Blue self, glatt, dumbo
Født: 010616
Eier: Rotteskogen
Opprinnelse: Privat oppdrett, Domino
Er rotten importert? Nei
Hvor lenge rotta har vært hos eier: Siden 5 ukers alder.
Sykdom: Ingen
Vekt ved parring: 290 g.
Temperament: Sopp er en søt, mild og god tott. Lett å håndtere for både små og store. Grei i møte med fremmede rotter, og taklet voksenintro i høst supert. Hun er riktignok litt skvetten når ting skjer rett på utsiden av buret. Hun kan løpe og gjemme seg, men, kommer raskt frem igjen og sjekker, og er aldri vanskelig å få tak i buret. Hun reagerer mindre og mindre for hver måned, så det går riktig vei. Broren hennes Mose, som også bor i Rotteskogen skvetter aldri for noen ting.
Stamtavle?: Ja Tidligere kull: Nei. Avvik fra NTF's avlsveiledning: 10 g under anbefalt vekt for parring. Karantenespørsmål: Sist kontakt med nye eller andres rotter: september 16, intro til 3 voksne omplasseringsrotter. Sist behandlet med lus/midd midler og hvilke: Oktober 16, Stronghold Er det inntaks- og besøksstopp for andre rotter i samme hus som rottemoren under parring, graviditet og fram til salg av ungene? Nei

Pappa:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/ ... e=5926572C
Navn: Rotteskogens Tsuki
Variant fenotype: Mock mink hooded, dumbo, rex
Fødselsdato: 23.04.15
Eier: Ann-Kristin Power
Opprinnelse: Ingrid Øksnevad, Rotteskogen
Er rotten importert? Nei
Hvor lenge rotta har vært hos eier: Siden 5 ukers alder
Sykdom: Ingen tegn på sykdom. Hadde et sår som ikke ville gro skikkelig etter tidligere parring i høst. Fikk behandling for dette, og det grodde etter litt tid.
Vekt ved parring: 625g
Temperament: Tsuki er en fantastisk herlig rotte gutt. Kort og kompakt i kroppen. En liten bamse. Veldig kosete og utrolig tålmodig . Kan håndteres av alle. Blir som en gele klump i hånda. Han er super i intro med små. Tok imot sine 2 sønner helt uten problemer. De er begge utrolig herlige og jeg er spent på hvordan de vil utvikle seg. Lover bra. De er utrolig lekne som sin pappa og veldig snille og gode. Tsuki er bestemt men absolutt ikke kranglete. Han steller gjerne med de andre og har en ganske nøytral rolle i flokken. Har absolutt ikke noe negativt å si om Tsuki. Han har aldri hatt LVI og har fortsatt god helse.
Stamtavle: Ja Tidligere kull: Ja, 2. Je’ Parfyme og Hardy Rats ’ Dragon Ball
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Ingen avvik Karantenespørsmål: Sist kontakt med nye eller andres rotter: var hos Hardy Rats for paring sept ’16. To av sønnene etter denne parringen flyttet inn i flokken i oktober.
Sist behandlet med lus/midd midler og hvilke: Stronghold aug’16. Behandlet før parring ettersom det var misstanke om noe på noen av rottene i buret.

Ingerid Øksnevad
River avispapir
Posts: 886
Joined: 05 Jun 2013, 09:37

Re: Rotteskogens G-kull - Pokémon kull

Post by Ingerid Øksnevad »

Pokémonbabyene har rukket å bli over 6 mnd gamle. Her kommer 6 mnd rapporten:

Jente nr .1
Navn: Pikachu
Vekt: ca 250g
Helse: Ikke syptomer på noe som helst.
Adferd mot andre rotter: snill, fortsatt leken.
Adferd mot mennesker: Liker alle, takler alt hun er med på.
Annet : Litt skvetten for lyder og brå bevegelser, men kommer alltid frem og sjekker og avreagerer raskt.

Jente nr: 2
Navn: Eevee
Vekt:331
Helse:sunn og frisk
Adferd mot andre rotter:sosial
Adferd mot mennesker: litt reservert, men faller til ro når hun blir båret rundt. Kommer opp til hånden når jeg åpner buret.

Jente nr: 3
Navn:Xerneas
Vekt:381g
Helse:sunn og frisk
Adferd mot andre rotter:Sosial
Adferd mot mennesker:Litt reservert, men faller til ro når hun blir båret rundt. Kommer til hånden når jeg åpner buret.

Jente nr. 4:
Navn: Mew
Kallenavn: mums, mummi
Vekt: kommer
Mew er mors lille jente, hun er prikk lik tante Kaos i oppførsel og væremåte. Hun har nylig tatt over som flokkens alfa og kommer løpende om noen krangler. Hun liker å ligge oppå buret og følge med på hva alle andre gjør. Mew elsker også å bade og så fort badekassa kommer inn på rommet er Mew oppi. Hun er rett å slett fantastisk nydelig både innvendig og utvendig:

Gutt nr. 1: Ikke mottatt informasjon

Gutt nr: 2
Navn: Raikou
Vekt: 602 gram
Helse: Ikke noe å utsette på helse. Han hadde en øvre luftveis infeksjon da han var rundt 7 uker gammel som varte ganske lenge. Var hos dyrlege. Litt forsterkede lungelyder og hadde noe nese lyder spesielt hvis han giret seg opp. Men ingen andre symptomer på sykdom. Klare øyne og ingen porfyrin eller redusert almenntilstand så han fikk ikke antibiotika. Nå har han vært fin lenge så han ordnet opp i det selv.
Adferd mot andre rotter: Raikou er grei mot de andre. Ikke sett noe tull fra han. Noen ganger vanskelig å få med seg hvem som gjør hva fordi de holder opp like fort som de startet så jeg rekker ikke å se. Men han ser ut til å ignorere om en rotte ypper med han og trekker seg fra konflikter. Men litt små bråk i en gutteflokk med nesten bare pubertets lus er jo ikke helt unormalt.
Adferd mot mennesker: Super snill og god gutt. Han er bare kjempegod å nusse på som sin pappa. Om han liker det vet jeg ikke . Han slikker fingre og groomer når han blir klødd. Veldig leken. Han kan være noe skvetten om man kommer brått på..spesielt om stemningen i flokken har vært litt intens. Men han er utrolig sosial og kommer løpende når jeg roper på han. Er bare ikke alltid han synes det er gøy å bli løftet. Men han gjør ingenting. Bare piper litt og vrir seg unna. Men han lar seg villig løfte vanligvis. Kun hvis han er veldig gira eller noe har gjort han litt anspent.

Gutt nr: 3
Navn: Rotteskogen's Cubone
Vekt:
Helse: Inga tecken på sjukdom, frisk
Adferd mot andre rotter: Har endast träffat brodern, och där går det bra.
Adferd mot mennesker: Supersnäll och social, vill vara med överallt och älskar att mysa.
Annet : har ett fint "häng" och är väldigt avslappnad med att bli buren/tagen i.

Gutt nr.4
Navn: Rattata
Vekt: ca 250g
Helse: meget god. Ikke noe problemer med han.
Adferd mot andre rotter: litt pøbel men bare for gøy. :)
Adferd mot mennesker: helt herlig overfor mennesker. Både barn og voksne.
Annet : en skikkelig kosegutt. Elsker å være med på alt som skjer. Og veldig aktiv i utetid.

Gutt nr. 5: Ikke mottatt informasjon

Gutt nr. 6
Navn: Rotteskogen's Rowlet
Vekt:
Helse: Frisk, inget rossel eller tecken på sjukdom
Adferd mot andre rotter: Har endast träffat sin bror, och med honom är det inga problem.
Adferd mot mennesker: Supersocial, vill ha kärlek hela tiden, pussig, mysig.
Annet : Helt underbar råtta, lättlärd och framåt.

Takk til dere alle som tar så godt vare på babyene mine <3

mily
Webmaster
Posts: 750
Joined: 17 Sep 2012, 00:47
Kjønn: Kvinne
Location: Skien/Porsgrunn

Re: Rotteskogens G-kull - Pokémon kull

Post by mily »

<3
Hilsen Link, Ru, Lush, Normal & Sky
Savnet <3 Lykke, Sjarm, Gnist, Glød, Lun, Glede, Unik, Rim, Vilje, Storm, Lux, Nova, Khaleesi, Kaos, Ivrig, Olivia, Echo, Korse, Mew, Aspen, Bib, Bandit, Meavy, Micki, Lilo & Pix <3

Ingerid Øksnevad
River avispapir
Posts: 886
Joined: 05 Jun 2013, 09:37

Re: Rotteskogens G-kull - Pokémon kull

Post by Ingerid Øksnevad »

Alt er bra med de 7 pokemonene jeg får oppdatering fra :)

12 måneders rapport:

Jente 1
Navn: Pikachu
Vekt: 403 g
Helse: Hatt bitte litt neslyder månedskifte jan/feb
Adferd mot andre rotter: paret høsten 17, grei med hannen. Ikke hilst på andre fremmede rotter
Parret to ganger høsten ’17. Gikk tom første gangen, ble drektig og fødte 12 herlige babyer andre gangen. Ukomplisert fødsel. En baby død etter noen dager, resten av kullet vokste normalt.
Adferd mot mennesker: Pikachu er snill med alle, herlig intro, og veldig sosial. Hun løper rundt oss som en hund, har aldri behov for å gjemme seg. Hun er dronningen I buret og hele familiens kosestott. Finnes ikke skvetten lenger.

Jente nr: 2, Navn: Eevee og Jente nr. 3: Navn:Xerneas
Vi koser oss med supertrygge Xernias og Eevee. Så mye at vi i fjor sommer bestemte oss for å sette et kull på en av dem. Valget falt på Xernias, som var både størst, mest robust og modigst. Vi sendte henne til Enebakk og Ingerid for amorøse stunder med en svenske, og hun kom hjem igjen tilsynelatende i lykkelige omstendigheter. Vekten gikk jevnt opp, og vi ventet fødsel.. og ventet.. og ventet.. Hun forsvant i reiret sitt, men vi kunne ikke finne noen unger. Hvorvidt hun hadde født og fortært fostrene, eller om det var innbilt, vet vi ikke.
Vel, vi ga oss ikke, og sendte Eevee OG Xernias tilbake til den glade svensken. To lodd er bedre enn ett!
Xernias ville ikke ta seg, men Eevee takket ja Og ventetiden begynte på nytt

Den 17. Desember fødte Eevee 6 babiser. to gutter og fire jenter. En av guttene ble utstøtt og døde 2. dag, men de resterende fem ble omsorgsfullt tatt vare på. Mammaen viste seg like tillitsfull og trygg i denne situasjonen som i alle andre, og vi kunne enkelt håndtere både mor og barn. Godt var det, for desember, gammelt hus, sprengkulde og vedfyring viste seg å være en dårlig kombinasjon.. Babisene utviklet noe som kalles «ringtail» og skyldes for tørr luft. Vi måtte akuttbehandle haler med Basmycin-salve og anskaffe luftfukter for å gjøre forholdene bedre. Vi greide å redde hele halen på fire av dem, men den siste gutten mistet den ytterste delen av halen sin. Vi lærte mye om rotter i vinter… En av ungene i kullet var rex, og henne bestemte vi oss for å beholde. Frøya heter hun, og deler nå husvære med tante Xernias og mamma Eevee. Til sommeren tenker vi å føre genene videre

Jente nr. 4:
Navn: Mew
Kallenavn: mums, mummi, bamsemums
Mew er godklumpen min hun er prikk lik tante Kaos i oppførsel og væremåte ganske bedagelig. Hun er flokkens alfa og kommer løpende så fort noen av de andre er uenige. Hun liker å ligge oppå buret og følge med på hva alle andre gjør. Mew elsker også å bade og så fort badekassa kommer inn på rommet er Mew oppi. Hun er rett å slett fantastisk nydelig både innvendig og utvendig

Gutt nr. 1: Ikke mottatt informasjon

Gutt nr: 2
Navn: Raikou
Vekt: 844 gram
Helse: Raikou har fortsatt god helse men han har en kronisk lyd som høres innimellom spesielt om han er gira eller når han sover. Men dette er nok en kronisk lyd og ikke noe som plager han eller krever medisin. Tonje har sett på han og han er ikke syk. Klare fine øyer og ikke noe porfyrin .
Adferd mot andre rotter: Raikou er stort sett en grei gutt. Han blir skikkelig sur om Kami eller Goku prøver å dominere han. I det siste har han hatt perioder hvor han blir skikkelig pinnsvin og blir han presset nok så tar han igjen. Men synes han er ganske tålmodig. Han bor tross alt sammen med en litt små nevrotisk fetter som lager drama ut av ingenting og som av og til prøver å være tøff. Raikou er nok litt hormonell nå. Men han er utrolig snill med de 2 nye gutta i flokken .
Adferd mot mennesker: Raikou er fortsatt en fantastisk herlig gutt. Noe feit selv om han ikke får mye godt og synes ikke han spiser alvorlig mye heller. Men han er aktiv og har ingen problemer med å komme seg dit han vil. Han er veldig glad i å groome fingrene mine og er glad i kos. Ikke alltid like glad i å bli løftet. Kommer litt an på humøret. Men han er aldri sur..bare protestere litt hvis han ikke vil . Han foretrekker å løftes med begge hender slik at man ikke griper rundt han. Det funker fint...han -0er såpass stor at 2 hender uansett er enklest ¨¨

Gutt nr: 3
Navn: Rotteskogen's Cubone
Vekt: 643
Adferd mot mennesker: Snäll, mysigt och go men aningen försiktig, även om han är social och glad av sig så vill han komma fram i egen takt.
Adferd mot andre rotter: Han har endasr bott med sin bror och är supersnäll med honom

Gutt nr.4, Rattata
Ikke mottatt informasjon.

Gutt nr. 5: Ikke mottatt informasjon

Gutt nr. 6
Navn: Rotteskogen's Rowlet
Vekt:661 g
Adferd mot mennesker: Supersocial, kommer alltid rusande när man kommer in till dem, älskar uppmärksamhet, avslappnad när man umgås med honom. Inte alls försiktig.
Adferd mot andre rotter: har bara bott med sin bror och han är väldigt snäll med honom

Takk til dere alle som tar så godt vare på babyene mine <3

Post Reply