Hardy Rats og Helehurvens kull c - Fotballkullet

Moderator: Moderatorer

Post Reply
Hardy Rats
Sofaspiser
Posts: 193
Joined: 09 Sep 2014, 16:56

Hardy Rats og Helehurvens kull c - Fotballkullet

Post by Hardy Rats »

Velkommen til vårt Fotballkull!
Forsøk1: Alenya's Mirakuru og Ninetails Jacob "Alfons" ble satt sammen på onsdag 14. desember. - Ingen kull.
Forsøk2: Alenya's Mirakuru og Ninetails Jacob "Alfons" ble satt sammen på lørdag 07. januar. Termin 29-30. januar.

Hunnrotta: Navn: Alenyas Mirakuru (aka Mira) http\://www.alenya.dk/kuldp3.html

Variant fenotype: Burmese velveteen
Fødselsdato: 04.03.16
Eier: Hardy Rats Opprinnelse: Privat oppdrett
Er rotten importert? Ja, fra Danmark
Hvor lenge rotta har vært hos eier: Siden 6 ukers alder.
Sykdom: Fikk en skadet tå da hun var 5-6 uker gammel. Hun mangler derfor det ytterste leddet på den ene fingeren, men er ikke påvirket av dette. Hun har også fått parasittbehandling på grunn av mistenkt parasittinfeksjon på besøkende rotter
Vekt ved parring: 310g
Temperament/personlighet: Mira er veldig nøytral på mange måter. Hun er nøytral i flokken, og har ingen behov for å være høyt oppe i rang. Hun løper ikke etter oss for å få oppmerksomhet, men kommer gjerne bort etterhvert for å kose og slikke fingre. Hun er ikke førstemann ut av buret, men heller ikke spesielt lat/rolig. Hun er ganske småspist, noe som fører til at hun er liten og sprek. Hun bruker hennes størrelse for å skvise seg inn i sprekker og hulrom som ingen andre klarer å presse seg inn i. Hun er veldig lur og venter til vi ser bort før hun lister unna og finner på ugjerninger.
Mira kan være litt streng med nye babyrotter, men ikke aggressiv. Når babyene blir 6-7 uker gamle, roer hun seg og begynner å leke og kose med de.
Stamtavle?: Ja. Hennes morfar har ingen tavle, men ble 2 år og 4 måneder og har mange friske og sosiale unger og barnebarn. Hennes mormor ble importert fra Belgia. Hun har en tavle, men denne har blitt delvis mistet etter importsprosessen.
Tidligere kull: Nei
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Hun er 3 dager eldre enn det avlsveiledningen anbefaler for førstegangsmødre, men hun er aktiv og fin i formen, så jeg vurderer dette som minimal risikofaktor.
Karantenespørsmål: Sist kontakt med nye eller andres rotter: November 2016
Sist behandlet med lus/midd midler: November 2016
Er det inntaks- og besøksstopp for andre rotter i samme hus som rottemoren under parring, graviditet og fram til salg av ungene? Nei.

Hannrotta: Navn: Ninetails Jacob "Alfons"

Variant fenotype: Pointed Burmese dumbo velveteen.
Fødselsdato: 03.07.15
Eier: Helehurven Rotteoppdrett
Opprinnelse: Privat oppdrett
Er rotten importert? Ja, fra Sverige/Danmark
Hvor lenge rotta har vært hos eier: Siden 5 ukers alder
Sykdom: Fikk LVI etter tåbrudd i sommer
Vekt ved parring: 595g
Temperament: Alfons er noe helt for seg selv. Han er usedvanlig menneskekjær og vennlig mot alle rotter og mennesker. Han er spretten og aktiv til å være voksen hann, og er vel den eneste hannen jeg noensinne har hatt som hopper noe særlig. Han er en pasifist som melder seg helt ut om det er noe krangel i nærheten og går ofte sine egne veier (dit ingen av de andre hannene klarer å følge ham). Han er vanligvis den første til å komme klatrende opp buksebeinet når man kommer inn i rommet, og ligger ofte på taket av buret og slapper av og holder oversikten. Barnas favoritt, en stor personlighet og alles lille kosebamse.
Stamtavle: Kun på fars side.
Tidligere kull: Ja http\://www.tamrotter.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=17865
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Nei
Karantenespørsmål: Sist kontakt med nye eller andres rotter:
Sist behandlet med lus/midd midler: Februar 2016
Hvis kullansvarlig ikke er den samme som eier, kan eier kontaktes av kunde: Ja
Pris: 500 for en, 900 for to.
Annet: Forventinger til Farge: Burmese (50%), Sable Burmese (25%) og Himalaya og/eller Siames (25%). Muligheter for overaskelser.
Tegning: Self (100%).
Ører: Enten 100% toppører eller 50% toppører, 50% dumbo
Pels: 25% glatt, 50% velveteen, 25% dobbelvelveteen

Begrunnelse for parring: Jeg importerte Mira selv fra Danmark, og hun har forfedre fra Tyskland, Belgia, Nederland og Danmark. Helehurven importerte Alfons fra Sverige og han har både svenske og danske gener i seg. Vi ønsker å parre disse for å utvide det genetiske mangfoldet i den norske rottebestanden. I tillegg er begge rottene stabile, friske og herlige på hver sin måte. Mira er ganske liten i størrelse, så vi har måtte vente til hun ble litt eldre før vi parret henne, for å passe på at hun ble stor nok til å kunne bære et kull uten problemer. Dette har ført til at hun er litt "gammel" for en førstegangsmor, men Alfons har en veldig slank og fin kroppsform, i tillegg til at Mira virker ung og frisk fremdeles. Alfons er høyt, lavt og full av energi. Han elsker å være der folk er og der ting skjer, noe jeg elsker i rotter og ønsker å føre videre. I tillegg matcher de genetisk mtp å lage pene farger. Derfor syntes vi at at Alfons og Mira er det perfekte parret!
Image
Image
~Marcy, Muffins, Moon, Mira, Magic, Aero, Bubbles, Bulma, Chelsea, Mim, Delta~

Post Reply