Oppskriftstråd
Moderator: Moderatorer
Oppskriftstråd
Var jo på snakk før her, så jeg bare lager en tråd jeg
Her kan dere poste deres egne rotteoppskrifter, gjerne med bilder!
Jeg kan jo begynne:
* Man tager hva man haver. Altså det du har av grønt i kjøleskapet.
* 1 egg
* Pastaskruer
* 4-Korn (boks man kjøper på butikken)
Jeg kutter opp alt av frukt/grønt i biter, legger det i matskålen.
Putter så oppi pastaskuer og 4-korn. Knekker egget oppi ett glass og pisker det sammen, for så å helle det over blandingen.
Dette er en klassiker hos mine når jeg har lite i kjøleskapet ivertfall
I det siste har jeg også brukt utvannet fruktmos (babyglass) i stedenfor egg.
Denne var ganske basic, men håper at en samling av oppskrifter kan inspirere til å kokkelere mer for rottetottene
Her kan dere poste deres egne rotteoppskrifter, gjerne med bilder!
Jeg kan jo begynne:
* Man tager hva man haver. Altså det du har av grønt i kjøleskapet.
* 1 egg
* Pastaskruer
* 4-Korn (boks man kjøper på butikken)
Jeg kutter opp alt av frukt/grønt i biter, legger det i matskålen.
Putter så oppi pastaskuer og 4-korn. Knekker egget oppi ett glass og pisker det sammen, for så å helle det over blandingen.
Dette er en klassiker hos mine når jeg har lite i kjøleskapet ivertfall
I det siste har jeg også brukt utvannet fruktmos (babyglass) i stedenfor egg.
Denne var ganske basic, men håper at en samling av oppskrifter kan inspirere til å kokkelere mer for rottetottene
Beate, Frøken, Fiona, Tuva, Rottella og Che
Jente, 20 år
Jente, 20 år
Kopierer like godt min inn her jeg da, så har vi det samlet
Du trenger:
1/2 dl hvit ris
1 dl byggris
1/4 agurk
1 egg
Slik gjør du:
1. Kok opp risen og byggrisen.
2. I mens risen koker kan du skære opp agurken i bitte små biter. Så små som mulig, nesten finhakking.
3. Når risen er ferdig, heller at av vannet og tar risen i en bolle.
4. Bland inn agurken i risen, rør godt om så alt får blandet seg.
5. Ta et rått egg og kakk oppi blandingen av ris og agurk. Rør godt sammen til det hele blir en sammenhengende masse.
Så er det bare å gi tottene det
Mine rotter digget det, og jeg skal helt klart lage det igjen senere
Du trenger:
1/2 dl hvit ris
1 dl byggris
1/4 agurk
1 egg
Slik gjør du:
1. Kok opp risen og byggrisen.
2. I mens risen koker kan du skære opp agurken i bitte små biter. Så små som mulig, nesten finhakking.
3. Når risen er ferdig, heller at av vannet og tar risen i en bolle.
4. Bland inn agurken i risen, rør godt om så alt får blandet seg.
5. Ta et rått egg og kakk oppi blandingen av ris og agurk. Rør godt sammen til det hele blir en sammenhengende masse.
Så er det bare å gi tottene det
Mine rotter digget det, og jeg skal helt klart lage det igjen senere
Stine
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Alfatryne
- Posts: 1643
- Joined: 03 Nov 2008, 21:50
- Location: Bergen, Nattlandsfjellet
- Contact:
Desert
1.yogurth (samme hvilken smak, men helst ikke appelsin og sånn)
En del God Dag blanding
Bittelitt syltetøy
Corn Flakes
+++ nøtter eller hva som helst annet godt du kan bruke
Bland alt sammen i en skål til en tykk masse. Så tar du mellomlegspapir og bruker til å pakke inn små drops sånn som karameller på en måte.
Server gjerne med papiret på
N.B. Bare som desert eller bursdagsgodt siden det ikke er så sundt
1.yogurth (samme hvilken smak, men helst ikke appelsin og sånn)
En del God Dag blanding
Bittelitt syltetøy
Corn Flakes
+++ nøtter eller hva som helst annet godt du kan bruke
Bland alt sammen i en skål til en tykk masse. Så tar du mellomlegspapir og bruker til å pakke inn små drops sånn som karameller på en måte.
Server gjerne med papiret på
N.B. Bare som desert eller bursdagsgodt siden det ikke er så sundt
Aurora
Enda en oppskrift fra meg
Du trenger:
-2 gulerøtter
- 2 poteter
- 1 egg
- 2 ss hvetemel
- 1 ts havregryn
Du gjør det slik:
1. Skyll og grønnsakene og riv dem på det groveste på et rivjern.
2. Ta de raspede grønnsakene i en bolle og bland det med egg, mel og havregryn.
3. Når du har rørt godt rundt tar du og former den sånn at det blir ca 12. "boller".
4. Så steker du de på middels høy varme, med olje i pannen.
5.Legg 6 stykker i stekepannen av gangen , og press de ned sånn at de blir ca 5 mm høye. Stek de i ca 1 min på hver side.
Husk å la de kjøle seg ned før du gir det til rottene!
Du trenger:
-2 gulerøtter
- 2 poteter
- 1 egg
- 2 ss hvetemel
- 1 ts havregryn
Du gjør det slik:
1. Skyll og grønnsakene og riv dem på det groveste på et rivjern.
2. Ta de raspede grønnsakene i en bolle og bland det med egg, mel og havregryn.
3. Når du har rørt godt rundt tar du og former den sånn at det blir ca 12. "boller".
4. Så steker du de på middels høy varme, med olje i pannen.
5.Legg 6 stykker i stekepannen av gangen , og press de ned sånn at de blir ca 5 mm høye. Stek de i ca 1 min på hver side.
Husk å la de kjøle seg ned før du gir det til rottene!
Stine
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Kveldens oppskrift:
Du trenger:
1 kokt potet
1 rått egg
litt paprika
litt brokkoli
Du gjør:
Putt poteten i en bolle, ha i en skvett vann og mos dette til en gjørme. Jeg gjorde det med skall og det hele.
Deretter knekker du ett rått egg, og moser dette enda mer. Jeg slengte likegodt oppi halve eggeskallet også. Denne gjørmen skal få en fin god konsistens
Fin hakk en ca 1cm tykk stripe paprika, og ett par buketter brokkoli. Rør dette inn i røren.
Server!
Dette var en kjempeslager her ivertfall
Du trenger:
1 kokt potet
1 rått egg
litt paprika
litt brokkoli
Du gjør:
Putt poteten i en bolle, ha i en skvett vann og mos dette til en gjørme. Jeg gjorde det med skall og det hele.
Deretter knekker du ett rått egg, og moser dette enda mer. Jeg slengte likegodt oppi halve eggeskallet også. Denne gjørmen skal få en fin god konsistens
Fin hakk en ca 1cm tykk stripe paprika, og ett par buketter brokkoli. Rør dette inn i røren.
Server!
Dette var en kjempeslager her ivertfall
Beate, Frøken, Fiona, Tuva, Rottella og Che
Jente, 20 år
Jente, 20 år
Enda en oppskrift fra meg nå
Du trenger:
4-6 potetter
1/2 hvitost
Slik gjør du:
1. Skjær opp poteten i tynne skiver, skallet kan være på
2. Rasp opp hvitosten
3. Legg potet og hvitost lagvis i en ildfast form, med ost øverst.
4. Stekes på 200 gr i 40-45 min.
Du trenger:
4-6 potetter
1/2 hvitost
Slik gjør du:
1. Skjær opp poteten i tynne skiver, skallet kan være på
2. Rasp opp hvitosten
3. Legg potet og hvitost lagvis i en ildfast form, med ost øverst.
4. Stekes på 200 gr i 40-45 min.
Stine
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Alfatryne
- Posts: 1643
- Joined: 03 Nov 2008, 21:50
- Location: Bergen, Nattlandsfjellet
- Contact:
ROTTEOMELETT
1egg, du må kansje ha 2
1ss melk, du må kansje ha 2
*stek halveis igjennom*
(to egg og 2 ss melk blir ca en talerken for et menneske)
Fyll:
ALT ris, potet, ost, grønnsaker, kjøtt, fisk, frukt, brød
Vær kreativ
*putt oppi fyllet og flipp halve omeletten over.
Stek så lenge som ønsket ettersom om du vil ha gjennomstekt eller delvis stekt egg :sol:
1egg, du må kansje ha 2
1ss melk, du må kansje ha 2
*stek halveis igjennom*
(to egg og 2 ss melk blir ca en talerken for et menneske)
Fyll:
ALT ris, potet, ost, grønnsaker, kjøtt, fisk, frukt, brød
Vær kreativ
*putt oppi fyllet og flipp halve omeletten over.
Stek så lenge som ønsket ettersom om du vil ha gjennomstekt eller delvis stekt egg :sol:
Aurora
Denne oppskriften holder til 7-8 rotterRottelooover wrote:Enda en oppskrift fra meg nå
Du trenger:
4-6 potetter
1/2 hvitost
Slik gjør du:
1. Skjær opp poteten i tynne skiver, skallet kan være på
2. Rasp opp hvitosten
3. Legg potet og hvitost lagvis i en ildfast form, med ost øverst.
4. Stekes på 200 gr i 40-45 min.
Stine
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Denne holder til 7 rotter.Rottelooover wrote:Kopierer like godt min inn her jeg da, så har vi det samlet
Du trenger:
1/2 dl hvit ris
1 dl byggris
1/4 agurk
1 egg
Slik gjør du:
1. Kok opp risen og byggrisen.
2. I mens risen koker kan du skære opp agurken i bitte små biter. Så små som mulig, nesten finhakking.
3. Når risen er ferdig, heller at av vannet og tar risen i en bolle.
4. Bland inn agurken i risen, rør godt om så alt får blandet seg.
5. Ta et rått egg og kakk oppi blandingen av ris og agurk. Rør godt sammen til det hele blir en sammenhengende masse.
Så er det bare å gi tottene det
Mine rotter digget det, og jeg skal helt klart lage det igjen senere
Stine
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Denne holder til 6 rotterRottelooover wrote:Enda en oppskrift fra meg
Du trenger:
-2 gulerøtter
- 2 poteter
- 1 egg
- 2 ss hvetemel
- 1 ts havregryn
Du gjør det slik:
1. Skyll og grønnsakene og riv dem på det groveste på et rivjern.
2. Ta de raspede grønnsakene i en bolle og bland det med egg, mel og havregryn.
3. Når du har rørt godt rundt tar du og former den sånn at det blir ca 12. "boller".
4. Så steker du de på middels høy varme, med olje i pannen.
5.Legg 6 stykker i stekepannen av gangen , og press de ned sånn at de blir ca 5 mm høye. Stek de i ca 1 min på hver side.
Husk å la de kjøle seg ned før du gir det til rottene!
Stine
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjekk ut hjemmesiden:
http://www.rugratzz.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Alfatryne
- Posts: 1643
- Joined: 03 Nov 2008, 21:50
- Location: Bergen, Nattlandsfjellet
- Contact:
Tror den holder til ca 4-5 rotter med den minste porsjonen.Itchigo wrote:ROTTEOMELETT
1egg, du må kansje ha 2
1ss melk, du må kansje ha 2
*stek halveis igjennom*
(to egg og 2 ss melk blir ca en talerken for et menneske)
Fyll:
ALT ris, potet, ost, grønnsaker, kjøtt, fisk, frukt, brød
Vær kreativ
*putt oppi fyllet og flipp halve omeletten over.
Stek så lenge som ønsket ettersom om du vil ha gjennomstekt eller delvis stekt egg :sol:
Aurora
-
- Alfatryne
- Posts: 1643
- Joined: 03 Nov 2008, 21:50
- Location: Bergen, Nattlandsfjellet
- Contact:
Re: Oppskriftstråd
Rottepai :sol:
Lagde pai til rottene i dag jeg
Oppskrift til en pai med ca 15cm diameter. (Jeg ga halve til mine 4 rotter i dag og resten skal de få i morgen.)
1 egg
ca en halv potet
mais*
bittelitt sopp*
litt kjøtt*
fennikel*
Ost i skiver
* alle disse ingrediensene er rester, man kan egentlig bruke hva som helst
Slå på ovnen på 220 grader
Pisk egg med gaffel.
Legg potetskiver ca 1/2 cm tykke i bunnen av paiformen (en sånn liten en). Man kan også sikkert bruke andre skåler så lenge de tåler varme.
Skjer alle * ingredienser opp i små biter og strø over.
Hell egg over det hele.
Legg så noen skiver med ost som et lokk over paien.
Sett formen i ovnen i 10 min. Det kan hende den må stå litt lenger for å stivne. Min ble litt soggy
server til sultne rotter
Lagde pai til rottene i dag jeg
Oppskrift til en pai med ca 15cm diameter. (Jeg ga halve til mine 4 rotter i dag og resten skal de få i morgen.)
1 egg
ca en halv potet
mais*
bittelitt sopp*
litt kjøtt*
fennikel*
Ost i skiver
* alle disse ingrediensene er rester, man kan egentlig bruke hva som helst
Slå på ovnen på 220 grader
Pisk egg med gaffel.
Legg potetskiver ca 1/2 cm tykke i bunnen av paiformen (en sånn liten en). Man kan også sikkert bruke andre skåler så lenge de tåler varme.
Skjer alle * ingredienser opp i små biter og strø over.
Hell egg over det hele.
Legg så noen skiver med ost som et lokk over paien.
Sett formen i ovnen i 10 min. Det kan hende den må stå litt lenger for å stivne. Min ble litt soggy
server til sultne rotter
Aurora
-
- Alfatryne
- Posts: 1643
- Joined: 03 Nov 2008, 21:50
- Location: Bergen, Nattlandsfjellet
- Contact:
Re: Oppskriftstråd
Rottedessert:
1 stykk kavring
Biola
Syltetøy
Cottage Cheese
Veldig populært og bra for roter med dårlig mage
1 stykk kavring
Biola
Syltetøy
Cottage Cheese
Veldig populært og bra for roter med dårlig mage
Aurora